Beste bezoeker

Welkom op de webstek van het Koninklijk Atheneum Dendermonde!

Het Koninklijk Atheneum Dendermonde is een ASO-school die vaart onder de vlag van het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Dit betekent dat we een pluralistisch wereldbeeld nastreven en de ruimte, maar ook de grenzen scheppen waarbinnen jongeren zich verstandelijk, cultureel en emotioneel, maar ook relationeel en lichamelijk kunnen ontwikkelen. We helpen hen uit te groeien tot evenwichtige en verdraagzame, maar ook kritische volwassenen met een brede algemene kennis, goede sociale vaardigheden en verantwoordelijkheidszin.

Kennis, zelfstandigheid, kritisch zijn, welbevinden en betrokkenheid, creativiteit, ... daar staan wij voor.

Neem je tijd om onze school te leren kennen.

Veel surfplezier.

Het volledige KAD-team wenst u en allen die u in uw hart draagt een spetterend, gelukkig, gezond, fantastisch, ... 2018 toe! Als dank voor het vertrouwen dat u dag na dag aan onze school schenkt, nodigen wij onze leerlingen en hun ouders graag uit op onze nieuwjaarsreceptie, die doorgaat op donderdag 18 januari, vanaf 18.30u, in de refter van onze school, zodat we samen, bij een hapje en een drankje, kunnen klinken op het nieuwe jaar.

Van harte welkom!

Onze laatstejaars economie-wetenschappen, Latijn-wetenschappen, Latijn-wiskunde, wetenschappen-talen en wetenschappen-wiskunde zetten het jaar goed in met een bezoek aan IMEC, het grootste, onafhankelijke Europese onderzoekscentrum op het gebied van micro-elektronica, nanotechnologie, ontwerpmethodes en technologieën voor ICT-systemen. 12 januari wordt een TOPdag op een TOPlocatie, waar ons jong wetenschappelijk geweld zijn hartje zal kunnen ophalen! Mevrouw Schatteman staat in voor de vakkundige begeleiding. TOP!

Afbeeldingsresultaat voor IMEC

We investeren echter niet alleen in wetenschappen!  'Januari kleurt ook CULTUUR'!  Het startschot wordt gegeven op 18 januari met de voorstelling ‘De koe’ van toneelgezelschap 'Hellogoodbeye'.  Place to be is CC Belgica.  The lucky ones zijn al onze zesdes! 

  Afbeeldingsresultaat voor cc belgica dendermonde

 

Gedichtendag of moeten we zeggen 'gedichtenfeest' staat ook op het programma.  Op donderdag 26 januari tonen al onze derde-, vierde-, vijfde- en zesdejaars zich, in een spel van woord en beeld, van hun meest ‘(taal)virtuoze kant. We kijken nu al uit naar de prachtige parels poëzie die publiekelijk in de ‘premises’ van onze prachtschool zullen posteren!

 

 

De wiskundebollebozen kunnen zich ook uitleven deze maand. Terwijl alles in gereedheid wordt gebracht voor de grote nieuwjaarsreceptie voor ouders en leerlingen de dag erna, neemt een ruime delegatie van onze leerlingen op woensdagnamiddag 17 januari vrijwillig deel aan de eerste ronde van de Junior Wiskunde Olympiade (JWO) (tweede graad) en de Vlaamse Wiskunde Olympiade (VWO) (derde graad). Samen met mevrouw Schatteman, mevrouw Bayens, mevrouw Deveci, meneer Tas, meneer Vermeulen en meneer Huyck zijn we benieuwd wie een ronde verder gaat...

 

 

Ook nieuws van het OLB-front. De zesdejaars zetten hun zoektocht naar de juiste vervolgopleiding verder op vrijdag 19 januari met een bezoek aan de SID-in beurs in Flanders Expo. En ze gaan niet als ‘toeristen’! Een grondige voorbereiding thuis en op school zorgt ervoor dat iedere leerling, heel gericht zijn/haar hogescholen en/of universiteiten kan ‘bombarderen’ met vragen.  Trajectcoach mevrouw Vergauwen en mevrouw De Bisschop, CLB-loopbaanverantwoordelijke, zorgen voor de omkadering.

Gerelateerde afbeelding

 

En voor wie het moest vergeten… ook ‘ons R-O-S’ wordt weer van stal gehaald! Vrijwel al onze 17-jarigen schreven zich in voor Rijbewijs-op-school. Binnenkort weten we samen met mevrouw Bleyaert wie de volgende maanden met een 'L' mag rondrijden.

 

Tot slot nog even vermelden: op 19 januari wisselen onze 5des TALEN nieuwjaarswensen uit met hun leeftijdsgenoten van het Athenée Royal de Brain l’Alleud – en français bien sûr!  - en op 23 januari slaat de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) zijn tenten op in onze school.  De leerlingen van de 3e graad zullen er workshops volgen rond ‘rijden onder invloed’, ‘gevaren op de baan’ en ‘het rijbewijs’. 

 

We gaan er weer tegenaan!