Beste bezoeker

Welkom op de webstek van het Koninklijk Atheneum Dendermonde!

Het Koninklijk Atheneum Dendermonde is een ASO-school die vaart onder de vlag van het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Dit betekent dat we een pluralistisch wereldbeeld nastreven en de ruimte, maar ook de grenzen scheppen waarbinnen jongeren zich verstandelijk, cultureel en emotioneel, maar ook relationeel en lichamelijk kunnen ontwikkelen. We helpen hen uit te groeien tot evenwichtige en verdraagzame, maar ook kritische volwassenen met een brede algemene kennis, goede sociale vaardigheden en verantwoordelijkheidszin.

Kennis, zelfstandigheid, kritisch zijn, welbevinden en betrokkenheid, creativiteit, ... daar staan wij voor.

Neem je tijd om onze school te leren kennen.

Veel surfplezier.

Omdat de overgang van de eerste naar de tweede graad best wel een grote stap is voor onze derdejaars, organiseert onze school eind september een GWP.

 

De bedoeling hiervan is om de leerlingen te laten kennismaken met hun (nieuwe) klasgenoten, hun kernleerkrachten en de specificiteit van de door hen gekozen pool, zodat ze zich goed voelen en kunnen groeien in hun studierichting!

 

 Een greep uit de vele activiteiten die de 4 GWP's - ECONOMIE, HUMANE WETENSCHAPPEN, LATIJN en  WETENSCHAPPEN - onze youngsters bieden:

 

   - bezoek aan Volkssterrenwacht Urania

   - bedrijfsbezoek aan MIAT

   - op (onder)zoek naar de sporen van industrieel Gent

   - zoektocht in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren

   - opstellen en uitvoeren van een huishoudelijk budgetonderzoek

   - wetenschappelijke proefjes uitvoeren in het educatief centrum 'de Hoge Rielen'

   - de problematiek leren kennen achter kansarmoede en in actieve dialoog gaan met kansarmen

   - ...

 

De begeleiding wordt verzorgd door 16 leerkrachten, bijgestaan door evenveel enthousiaste 'peters' en 'meters', zesdejaars die onze school door en door kennen en waar onze derdes heel het schooljaar bij terecht kunnen met al hun grote en kleine vragen!

 

 

Antwerpen, Brussel, Gent, Kasterlee, Tongeren en Maastricht... here they come!